Project Description

Heb je het gevoel dat je vastzit in een patroon?

Pakken de dingen die je doet vaak onbedoeld verkeerd uit?

Ben je uit balans en lukt het je niet om daar zelf verandering in aan te brengen?

Heb je het idee dat gevoeligheden uit het verleden te veel jouw leven bepalen?

Wordt het je soms allemaal te veel en kom je er alleen niet uit?

Belemmert jou dat in je werk of studie, je relatie, je dagelijks leven?

Dan kan psychotherapie je verder helpen.

Psychotherapie is een effectieve gespreksbehandelmethode voor psychische stoornissen en problemen. In therapie ga je op zoek naar gedachten, gevoelens en gedragingen die ervoor zorgen dat je uit balans bent. De eerste fase van psychotherapie bestaat meestal uit het vergroten van inzicht en de tweede fase bestaat vaak uit meer op verandering gerichte technieken.

Psychotherapie helpt je om naar jezelf te kijken. Dat kan soms best confronterend zijn maar het helpt je ook te zien wat je wilt veranderen. Met psychotherapie krijg je meer begrip voor jezelf en kom je meer in contact met de je onderliggende behoeften. Het helpt je om beter voor jezelf te zorgen en op een fijnere manier in verbinding te staan met de mensen om je heen. Dit maakt je krachtiger en je hebt (weer) het gevoel dat je het leven leidt dat bij je past.

Er zijn verschillende vormen van psychotherapie. Ik ben opgeleid in integratieve psychotherapie, cognitieve gedragstherapie, en EMDR. Ik maak ook graag gebruik van schematherapie. Binnen schematherapie wordt ervan uitgegaan dat je door een combinatie van temperament, opvoeding en dingen die je in je leven meemaakt, schema’s ontwikkelt. Deze schema’s kun zien als een soort bril waardoor je naar jezelf, naar anderen en de wereld om je heen kijkt. Binnen schematherapie onderzoeken we jouw schema’s en gevoelstoestanden (modi) en gebruiken we allerlei technieken om jou te helpen bij je doelen. Een deel van deze technieken is gericht op het verkrijgen van inzicht, maar een belangrijk deel is erop gericht je anders te gaan voelen.